Hoe wordt mijn website goed gevonden in Google?

Voor veel bedrijven is het belangrijk om goed gevonden te worden via Google. Alles is er op gericht om mensen naar de website te leiden en ze daar te verleiden tot het aanschaffen van een bepaald product of dienst.

Het ene bedrijf werkt met betaalde advertenties, maar er zijn ook een heleboel bedrijven die hier eigenlijk geen budget voor vrij willen maken.

Hieronder vind je een aantal handvatten die je kunt gebruiken wanneer je geen budget hebt voor betaalde advertenties maar er wel zoveel mogelijk aan wilt doen om hoger te scoren in de zoekresultaten.

Gebruik relevante woorden en synoniemen op je website.

Maar niet teveel, ga de lezer niet spammen. Dat leest niet fijn en Google herkent dit als een truc waardoor je juist het tegenovergesteld bereikt. Weet je niet zo goed welke woorden je hiervoor kunt gebruiken? Pak dan eens een leeg vel A4 papier en begin met het opschrijven van elk woord wat in je opkomt omtrent het product of dienst. Je zult zien dat je dan al snel een aantal woorden kunt gebruiken.

Schrijf duidelijke en relevante webpagina’s.

De bezoeker van je website is op zoek naar relevante informatie. Zorg er dan ook voor dat deze informatie te vinden is op je website. Hoe langer de bezoeker op jouw website blijft, hoe meer Google zal denken dat je website interessant is en ook voor anderen interessant kant zijn. Schrijf daarom informatieve concrete teksten en laat zien dat jij alle kennis in huis hebt over het onderwerp.

Zorg dat andere websites een link hebben naar jouw website.

Oftewel, zorg voor backlinks. Hoe meer websites naar die van jou verwijzen, hoe beter Google jouw website waardeert. Dat geldt ook voor andere pagina’s van je eigen website. Dit is enorm belangrijk om Google jouw website beter te laten begrijpen.

Maak een overzichtelijke website structuur (menu).

Dit is uiteraard belangrijk voor de bezoekers van je website, zodat het overzichtelijk blijft, prettig leest en ze snel alle informatie kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Je wilt natuurlijk dat de bezoeker op je website blijft en niet meteen weg gaat omdat je website niet overzichtelijk is. En hoe duidelijker je menu, hoe makkelijker dit te indexeren is voor zoekmachines. En daardoor scoor je weer hoger in de zoekresultaten.

Ondersteuning.

Dit zijn enkele belangrijke punten waar je op moet letten wanneer je zonder budget zo hoog mogelijk wilt scoren in de zoekresultaten van Google. Het kan een hele klus zijn om dit goed uit te voeren en dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
Neem dan ook gerust contact op met Sales Beard voor een gratis advies op maat.
Wil je er vervolgens wel mee aan de slag maar is beschikbare tijd een probleem? Ook daar kan Sales Beard je bij helpen!

Ja ik wil gratis advies!

4 + 3 = ?